• en
  • nl
  • fr
  • de
+33 490 051 987 +33 618406156

Locatie

Maison d’Hôtes in hartje Luberon.

In het hart van de gouden driehoek van de Luberon (zoals het wordt genoemd) tussen de plaatsen Lacoste, Ménerbes en Bonnieux, is het goed toeven. Prachtige vergezichten, wijnvelden en chateau’s vindt u hier in overvloed. De rust van het gebied is spreekwoordelijk.

Het is niet voor niets dat talloze schrijvers en kunstenaars, zoals Picasso, Vincent van Gogh en Cezanne gefascineerd raakten door deze parel van de Luberon en zich hier vestigden. Peter Mayle schreef hier zijn bestseller “Een jaar in de Provence” waarin dit bijzondere gebied en haar bewoners uitvoerig aan de orde komen.

Bonnieux

Onze bastide bevindt zich aan de voet van het oude dorp Bonnieux, gelegen tegen de flank van de Petit Luberon. Van daaruit heeft u een fantastisch uitzicht over de bergen van de Vaucluse en de Vallei van de Calavon.

Het dorp Bonnieux ligt op ca. 3 km. en biedt alle voorzieningen en een keur aan uitstekende restaurants, waaronder zelfs het beroemde twee sterren restaurant  Bastide de Capelongue van chef Edouard Loubet. De markt op vrijdag is een grote trekpleister voor de gehele omgeving.

Wandelen of fietsen, steden en château’s bezoeken

U kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken over uitgezette routes. De zeer fraaie steden als Avignon, Aix-en-Provence en Marseille zijn zeker een bezoek waard en zijn bereikbaar op minder dan 1 uur rijden. Binnen 2 uur bent u aan de Côte d’Azur en de Mont Ventoux bevindt zich op ca. 30 minuten rijden.

Achter onze Résidence bevindt zich het gelijknamige Château Les Eydins met haar biologische Luberon wijnen van hoog niveau. De oude Romeinse brug Le Pont Julien is bereikbaar op loopafstand.

Kortom de mogelijkheden om u te vermaken zijn zeer divers en van wonderbaarlijke schoonheid.